VirtuWorld.net » Game » Plan |VirtuWorld.net


Een aantal jaren geleden is begonnen aan het ontwikkelen van de VirtuWorld.net Game, maar zoals het er nu naar uitziet zal het niet worden afgemaakt. Hieronder staat wat het spel had moeten worden.

Bij de VirtuWorld.net Game draait het om overleven. Om te overleven heb je voedsel nodig, om voedsel te krijgen heb je geld nodig, om geld te krijgen moet je werken. Dat is eenvoudig samengevat wat VirtuWorld.net Game zou gaan worden.
Niet zo heel bijzonder zul je zeggen... Ja, maar het gaat dan ook om de details hè?
Ik heb voedsel vooraan gezet, daar ligt dan ook de nadruk op. In voedsel zitten verschillende voedingsstoffen, en om te overleven heb je van alle voedingsstoffen de juiste hoeveelheid nodig. Door het nuttigen van voedsel kun je je voedingsstoffen-niveau aanvullen. De niveaus dalen vanzelf, dus je moet het goed in de gaten houden.
Uiteraard zijn er verschillende voedingsmiddelen, met verschillende samenstelling. En verschillende prijzen. En nu komt het multi-player element om de hoek kijken. VirtuWorld.net Game zal namelijk eigen markten hebben, waar de prijs van de (voedings-)artikelen afhangt van vraag en aanbod. Hoe de vraag ontstaat zal duidelijk zijn, maar nu het aanbod. Want je moest nog werk hebben hè? Nou, 'heel toevallig' werkt iedereen in de VirtuWorld.net Game in de voedingsmiddelen-industrie. Dus afhankelijk van welk baantje je kiest, zal het aanbod van een bepaald voedingsmiddel stijgen.

Uiteraard werkt dit pas goed bij voldoende deelnemers. Dus in het begin zal er nog maar weinig keuze zijn uit voedingsmiddelen. Maar hoe meer spelers zich registreren, hoe meer voedingsmiddelen er op de markt zullen komen. Dus door zelf medespelers te werven maak je het voor jezelf ook leuker.
En bij voldoende spelers kunnen er nieuwe omgevingen bij komen, met hun eigen markt en 'regionale' voedingsmiddelen. Vanaf dan kan het ook mogelijk worden een nieuw beroep uit te gaan oefenen: handelaar tussen verschillende markten.

Als dat ooit ook goed gaat lopen, dan is er nog een uitbreidingsmogelijkheid waarbij leden hun eigen communities op kunnen gaan richten, met een eigen lokale markt. Maar als het al zo ver komt, zal dat nog wel een tijd duren.

Terug naar de actuelere details.
Het spel is niet van start gegaan, slechts een gedeelte werkt nu.
Wanneer het van start gaat zal het geen wild actie-spel worden. Vooral in het begin zal het heel rustig aan gaan. Elk etmaal is er één spelronde. Dus van alles wat je doet zul je de volgende dag pas de effecten zien. Hierdoor kost het niet veel tijd en kun je het makkelijk naast je andere activiteiten doen. En je kunt vooruit plannen waardoor je niet eens elke dag hoeft in te loggen. En daarnaast zal er ook een optie komen waarmee je langere tijd in 'winterslaap' kunt gaan, al is het omdat het zomervakantie is. Dus je bent nergens aan gebonden.
En als het je te weinig is, kun je ook gewoon extra karakters aanmaken, want dat is gewoon toegestaan. 

Copyright © 2005-2006 VirtuWorld.net